De ereleden van Siduri

Ereleden

Kenny Rasool

Kenny Rasool richtte in 2008 een studievereniging op voor de opleiding Talen en Culturen van het Midden-Oosten. In die tijd was er bij TCMO sprake van een tweedeling binnen de studie: een Arabische kant (met vakken als “Inleiding in de Arabische-islamitische cultuur”) en een Hebreeuwse kant (met vakken als “Cultuur van Israël in de film”). Deze tweedeling zorgde voor spanning tussen de studenten. Het doel van de studievereniging was dan ook om deze spanning weg te nemen en een brug te slaan tussen beide richtingen. Daar komt ook de oorspronkelijke naam van de studievereniging vandaan: Shalom Arabs. Dit werd de naam omdat het een begroting is waaruit blijkt dat men elkaar waardeert. De studievereniging moest een platform worden om constructief met elkaar te praten: elk gesprek moest mogelijk zijn, zolang dit maar met respect werd gevoerd. De belangrijkste activiteiten waren het kerstdiner en de BBQ ter afsluiting van het academisch jaar.

Na de verandering van de studie van TCMO naar Midden-Oostenstudies viel de tweedeling binnen de studie weg. Studenten die Arabisch hadden gekozen en studenten die Hebreeuws hadden gekozen kwamen, op de taalvakken na, bij alle vakken samen te zitten. In het academisch jaar 2014-2015 ging de studievereniging ook een andere richting op: Shalom Arabs werd Siduri, vernoemd naar de godin van de wijn en het bier in de Gilgamesh epos.

De studievereniging die Kenny Rasool heeft opgericht, heeft de weg geplaveid voor Studievereniging Siduri. Het jaarlijkse kerstdiner en de afsluitende BBQ zijn een traditie geworden binnen de vereniging. Siduri bestaat, op het moment van schrijven, acht jaar. Wij willen de eerste vijf jaar van Shalom Arabs, en daarmee het werk van Kenny Rasool, nooit vergeten!

Ereleden

Word ook lid!

Word lid van de studievereniging van Midden-Oosten Studies in Groningen.
X