De ereleden van Siduri

Ereleden

Kenny Rasool

Kenny Rasool richtte in 2008 een studievereniging op voor de opleiding Talen en Culturen van het Midden-Oosten (TCMO). In die tijd was er bij TCMO sprake van gescheiden tracks met aan de ene kant Arabisch en Islam (met vakken als “Inleiding in de Arabische-islamitische cultuur”) en aan de andere kant Hebreeuws en Jodendom (met vakken als “Cultuur van Israël in de film”). Ook al behoorden studenten tot dezelfde opleiding, toch kwamen zij elkaar maar weinig tegen. Het doel van de studievereniging was dan ook om een brug te slaan tussen beide tracks. Daar komt ook de oorspronkelijke naam van de studievereniging vandaan: Shalom Arabs. Dit werd de naam omdat het de nadruk legt op wederzijdse kennismaking en respect. De studievereniging wilde een platform zijn om constructief met elkaar in gesprek te komen: elk gesprek was mogelijk, zolang dit maar met respect werd gevoerd. De belangrijkste activiteiten waren het kerstdiner en de BBQ ter afsluiting van het academisch jaar.

Na de verandering van de studie van TCMO-Afdeling naar Centrum voor Midden-Oostenstudies vielen de tracks binnen de afdeling weg en volgden alle studenten, op de taalkeuze na, hetzelfde studieprogramma. In het academisch jaar 2014-2015 ging de studievereniging ook een andere richting op: Shalom Arabs werd Siduri, vernoemd naar de godin van de wijn en het bier en de wijsheid in de Gilgamesh epos.

De studievereniging die Kenny Rasool heeft opgericht, heeft de weg geplaveid voor Studievereniging Siduri. Het jaarlijkse kerstdiner en de afsluitende BBQ zijn een traditie geworden binnen de vereniging. Siduri bestaat, op het moment van schrijven, tien jaar. Wij willen de eerste vijf jaar van Shalom Arabs, en daarmee het werk van Kenny Rasool, nooit vergeten!

Ereleden

Word ook lid!

Word lid van de studievereniging van Midden-Oosten Studies in Groningen.
X